Bacalu Emilia Larisa

Recomandat
Grafician
10 Euro/ oră

Despre creativ

Artista Bacalu Emilia-Larisa s-a născut în 24 septembrie 2000, în Drobeta Turnu-Severin, România. Și-a început cursurile la Liceul de Arte „Ioan Ștefan Paulian”. În septembrie 2007 a urmat cursuri de muzică aproximativ 7 ani (vioară, pian și cor), iar mai apoi s-a inscris la secția de grafică din clasa a 9-a până la terminarea liceului.
Pe parcursul liceului artista a participat la două olimpiade de desen care s-au desfășurat în Bistrița-Năsăud și ulterior la București. Pe lângă acestea a participat și a câștigat locul 1 la concursul “Antidrog” în seriile ce s-au desfășurat pe parcursul celor patru ani de liceu, având ca profesor coordonator pe domnul Dan Cepeși, el fiind și cel care a îndrumat tânăra artistă să își continue pasiunea pentru artă. A continuat studiile la Facultatea de Arte și Design din Timisoara, începând cu anul 2019 până în prezent. În timpul anului universitar 2019- 2020 a obținut bursă de merit pentru rezultatele excepționale obținute în cadrul studiilor. În timpul facultății s-a specializat pe domeniul artelor plastice, în particular grafică; In privat a experimentat și cu alte procedee artistice (conservare-restaurare, pictură, gravură și grafică digitală).
Artista a început să desfășoare ore de voluntariat la Biserica „Sfinții Voievozi” din Titerlești în perioada 8 martie 2020 până în 8 mai 2020, sub îndrumarea restauratorului Sîrbu Maria-Magdalena unde experimentează și pune în aplicare tehnici de reintegrare cromatică cu scopul de a sprijini conservarea-restaurarea monumentelor istorice. Ulterior, în circumstanțe similare, a lucrat la „Sinagoga din Cetate” din Timișoara de-a lungul a două etape: 22 februarie-21 aprilie, 2022 și 11 octombrie-20 decembrie, 2022.

Studii

G
Grafician 2019-2023
Facultatea de Arte și Design, Universitatea de Vest Timișoara

În timpul anului universitar 2019- 2020 am obținut bursă de merit pentru rezultatele excepționale obținute în cadrul studiilor la secția de Grafică. In privat am experimentat și cu alte procedee artistice (conservare-restaurare, pictură, gravură și grafică digitală). În prezent sunt studentă la masterul de Grafică Publicitară și de Carte.

Lucrări din portofoliu

Skills

Photoshop
50%
Fine Arts
50%

Awards

"
"Antidrog" 2017-2018